Asociaţia Papară Mihăiţă
Română English

Despre noi:

 

Asociaţia Papară Mihăiţă

 

este o organizaţie neguvernamentală non-profit înfiinţată la începutul anului 2007 şi este strâns legată de tragedia unui tânăr căruia i-a fost amputat piciorul stâng de la nivelul coapsei, dar mai ales de modul în care încearcă să accepte şi să îşi depăşească acest handicap.

Papară M. Mihăiţă

 

După accident am căutat persoane care să fi trecut prin experienţe similare şi care ar fi putut vorbi liber despre întreaga experienţă, în aşa fel încât să înţelegem mai bine ce se întâmplă şi la ce anume să ne aşteptăm. Nu cunoşteam nimic, sau aproape nimic, despre cum trebuie să reacţionăm la noua stare de fapt, despre cum trebuie să ne comportăm, despre ce anume trebuie să facem noi, sau să facă el, pentru a-i uşura situaţia.

 

Cantitatea redusă de informaţii pe care am găsit-o ne-a făcut să apreciem şi mai mult deschiderea si ajutorul celor care au răspuns solicitărilor noastre şi ne-au împărtăşit experienţele lor.

 

Sperăm ca prin activitatea Asociaţiei să reuşim să oferim la rândul nostru sprijinul şi informaţiile atât de necesare persoanelor care sunt puse în faţa unei dizabilităţi fizice.

 

Conform Statutului, scopul oficial al Asociaţiei este acela de a atrage atenţia asupra problemelor de integrare/ re-integrare în societate a persoanelor cu handicap, de a promova şi proteja drepturile persoanelor cu handicap şi de a dezvolta proiecte şi programe de recuperare a acestora. Dar vrem ca Asociaţia să nu se limiteze la atât, ci să se implice activ în rezolvarea problemelor persoanelor cu dizabilităţi.

 

Am participat activ la Campania 2% deoarece am considerat că este o bună ocazie de a atrage atenţia asupra scopurilor şi proiectelor Asociaţiei. Ne-am înscris în Baza de date a Campaniei şi am depus eforturi pentru a face cunoscut faptul că existăm şi că dorim să activăm în domeniul protecţiei persoanelor cu dizabilităţi.

 

Sistemul "2%" permite contribuabililor persoane fizice să direcţioneze 2 procente din impozitul lor pe venit către o organizaţie neguvernamentală non-profit. Este un sistem prin care orice persoană care realizează venituri impozabile are posibilitatea să decidă în mod direct ce se întamplă cu impozitele sale.

 

Fondurile Asociaţiei vor fi folosite pentru a finanţa proiectele de recuperare a personelor cu dizabilităţi, de promovare a drepturilor persoanelor cu dizabilităţi precum şi pentru a achiziţiona proteze şi piese de schimb pentru acestea.

 

Top Foto:

pe RetezatMasivul Retezat

Un an de la accident

03.09 2006

Cu parapantaParapanta

Visul de a zbura din nou

30.06.2007

Dunărea Dunărea

Înot în fluviu

17.09.2007

Sărituri în apăSărituri în apă

Recuperare individuală prin înot

17.07.2008

Conţinut:

Theranova