Asociatia Papara Mihaita
Română English

Projects:

 

Persoanele cu handicap sunt nevoite să îşi trăiască viaţa cu mult mai multe precauţii decât ceilalţi. Constrângerile de ordin fizic îi obligă pe majoritatea celor cu dizabilităţi la un mod sedentar de a trăi, la limitarea la maximum a riscurilor.

 

Efortul de a face lucrurile banale, de zi cu zi, necesare şi obligatorii unei vieţi normale, este imens, mai ales în comparaţie cu efortul persoanelor din jur, fără dizabilităţi. Chiar efortul de a se deplasa este unul enorm, iar acest lucru e greu de înţeles de cei care nu suferă de limitări de ordin fizic.

 

Tocmai datorită acestor limitări face ca participarea persoanelor cu handicap la activităţi sau chiar competiţii sportive să fie un lucru de admirat şi care să constituie un exemplu.

 

Mai/ Iunie 2008:

 

Dorim să organizăm un eveniment în zona oraşului Gheorgheni, judeţul Harghita, la care să poată participa persoane cu dizabilităţi din toată ţara, indiferent de gradul de handicap sau de natura dizabilităţilor lor.

 

Perioada: în luna mai, sau cel mai târziu în luna iunie a anului 2008.

 

Scopul acestui eveniment este acela de a da posibilitatea persoanelor cu graduri diferite de handicap să se întâlnească şi să îşi poată acorda sprijin şi informaţii despre cum au reuşit să îşi accepte dizabilităţile sau cum s-au adaptat la viaţa afectată de handicap.

 

De asemenea, considerăm că un eveniment sportiv care să reunească persoane diferite, din zone diverse ale ţării, cu grad diferit de handicap, nu poate decât să fie un prilej de a atrage încă o dată atenţia asupra situaţiei sociale a persoanelor cu dizabilităţi din România.

 

Începând cu anul 2008:

 

Marea majoritate a persoanelor cu dizabilităţi se feresc de activităţi care ar putea implica riscuri sau eforturi suplimentare. Cu atât mai deosebită în acest caz este implicarea în sporturi considerate extreme.

 

Unul din proiectele Asociaţiei implică organizarea unor evenimente care să creeze ocazia pentru persoane cu dizabilităţi de a lua contact cu sporturi extreme, cu activităţi sportive neobişnuite, în general considerate "interzise" celor cu handicap.

 

Colaborări:

>Aron Octavian

>DIACOS - Botoşani

>Bartex Sport - Miercurea Ciuc

>KeyboadPlace

>Theranova - Oradea

 

 

Top Photo:

on Retezat Mountain Retezat Mountain

One year after the accident

03.09 2006

ParaglidingParagliding

The dream of flying again

30.06.2007

Danube Danube

Swimming in the river

17.09.2007

Water divesWater dives

Individual recovery through swimming

17.07.2008

Content:

Theranova